VISITEM LA CIUTAT ALTA (12.11.14). 5è i 6è de primària

Els alumnes de 5è i 6è de primària del col·legi Sant Vicenç de Paül de la Soledat han recorregut Palma “ciutat alta” i hem aprés moltes coses, per exemple:

Vàrem anar el dimecres 12 de novembre de 2014 a peu fins l’ajuntament , allà ens varen trobar amb sa monitora i ens va explicar que abans era un hospital i a sa façana hi havia un banc que encara hi es anomenat “dels vagos” o dels “si no fos” .

Després ens va dir que l’hospital i l’ajuntament compartien edifici . Quan compartien edifici amb l’hospital els edils feien reunions a la plaça i tancaven els carrers en cadenes . Més endavant es va llevar l’hospital i es va construir l’ajuntament d ´estil gòtic , es va construir allà per la seva situació (a prop de la catedral i del palau del rei).Al cap d´ uns anys varen decidir llevar l ´ajuntament perquè era vell , antic i es va decidir posa un de nou d´estil modern , i varen posa el voladís de fusta i unes bigues que fan referencia a la mitologia .

 A la façana de l’ajuntament els constructors varen deixar la seva firma (un caragol i un drago).

A la plaça del cort hi ha una olivera que te entre 600 i 800 anys , allà es troba el “kilòmetre 0” de la ciutat .

Després vàrem anar a l’església de Sta. Eulalia , davant l’església abans hi havia un cementeri , més tard van fer una plaça “La plaça Nova” on hi venien verdures principalment cols i per això l´hi deien la plaça de les cols .

Després varen anar a veure les cases, eren grans, tenien voladissos i a la entrada hi avia uns grans patis d´estil gòtic, aprofitaven l´aigua de la pluja .Els carrers son estrets i les cases tenen voladissos gracies això no passa el sol i el carrer es més fresc . Ara sabem que l’estil gòtic és on hi ha gàrgoles ,vidrieres ,rosetons i arcs de mitja punta.

Després varen visitar l’església de sant Francesc a l’entrada hi ha l’estàtua de un Franciscà que es diu Juníper Serra (fundador de californià).

També ens va dir qui era Beat Ramon Llull és un noble filòsof i filòleg , va viatjar molt per aprendre diferents llengües per comunicar-se .Esta enterrat a l’església de Sant Francès.

Després vàrem veure l’església de Monti-sión que es feta per els mateixos constructors del l’ajuntament .

Al final de tot vàrem anar al convent de Sta. Clara que es un convent de monges tancades no surten al carrer ni poden tenir contacte amb altres persones , es dediquen a resar i treballar pels altres.     

 

  • DSCF2992 DSCF2998 DSCF3009 DSCF3010 
ComparteixTweet about this on TwitterPrint this pageShare on FacebookEmail this to someone