Visita a l’Ajuntament de Palma (3r i 4t de primària)

Els alumnes de tercer i quart de primària el passat dilluns 12 de gener anaren a fer una visita a l’ajuntament de Palma.

Primer ens varen fer una explicació de la façana i la plaça i ens digueren que l’olivera tenia 600 anys. Que l’ajuntament va ser construït pel rei Jaume I fa ara uns 800anys. A la façana si poden veure la campana, el rellotge, la visera amb unes figures de fusta tallada que són Atlants i Cariàtides i el famós banc.

Dins l’entrada ens trobarem amb l’escala d’honor on a banda i banda hi havia els gegants na Catalina i en Tòfol. De l’escala destaca l’arrambador de fusta tallada amb unes figures de Macers i en la paret del front hi ha l’escut de Palma tallat en pedra.

Al pis de dalt vérem el despatx del batle, una vitrina on hi guarden l’estandart, el bastó de mando del batle, la corona del rei Jaume I i dues masses. A prop hi ha una arca que antigament servia per triar els batles.

Per acabar entrarem dins la sala de plens on ens explicaren que allà si feien les reunions amb tots els representats de l’ajuntament per tal de prendre decisions sobre el futur de la ciutat.

Ens ha agradat molt ja que hem après moltes coses noves sobre la manera de governar la ciutat de Palma i de l’edifici des d’on es fa.

ComparteixTweet about this on TwitterPrint this pageShare on FacebookEmail this to someone