Ruta de l’arxiduc

*Els nins i nines de 6è E.P del col·legi Sant Vicenç de Paül La Soledat vam anar a fer una visita que es deia la “Ruta de l’Arxiduc.”

El 24 d’abril fou el dia assenyalat i els alumnes de 5è també varen anar, però a un altra hora.

Nosaltres sortirem a les 11:00 de classe i varem començar a caminar fins arribar a l’Hort del Rei”, allà ens vam trobar amb la monitora.

Per a poder-nos organitzar millor, la monitora va dir que fesim 4 grups de quatre o cinc persones i a cada grup ens va donar una llibreta a on posava la descripció que l’Arxiduc va fer de la ciutat quan la va veure per primera vegada.

Vàrem començar a caminar i passàrem per alguns llocs de la ciutat alta (que ja havíem visitat). A part d’això, ens va dir i explicar moltes altres coses, per exemple que l’Arxiduc era un homo estudiós i li interessava molt els idiomes, la biologia i la historia. L’Arxiduc va escriure molt de llibres i un d’ells s’anomenava «Die Balearen in Wort und Bild Geschildert» (Les Balears descrites amb paraules i imatges). Aquell llibre original, està a la biblioteca del palau d’en Joan March. Gràcies a aquests llibres les Illes foren conegudes a tot el món

La monitora també ens va dir que la mar arribava mes lluny que actualment, fins on ara hi ha uns “cisnes” (just abaix del palau de l’Almudaina).

Per cert, allà fou on el «NIXE», que era el vaixell de l’Arxiduc que significa «Sirena», va atracar.

Just adalt està el palau de l’Almudaina on vivien els reis, però, abans aquell palau era del reis Àrabs, i es va construir devora una Mezquita , on ara hi ha una catedral, i prop d’allà el palau episcopal.

La primera casa que va llogar l’Arxiduc fou el “Can Formiguera” que era del compte mal. Un homo molt mal entranyat segon conten!

El balcó i el seu voladís està fet de fusta i encara es conserva molt bé..

Finalment anàrem al Born i la monitora va explicar que prop d’allà hi havia una plaça s’anomenava «La Plaça de la Reina»; que es va fer quan la reina Isabel va venir a Palma i varen fer una estàtua en memòria a ella, però al final decidiren llevar-lo.

El resultat final d’aquesta visita és que:

“Palma no ha canviat tant des de que l’Arxiduc va venir, la seva descripció es correspon amb la ciutat que vam veure…la única diferencia que hi havia era la gent que passejava , els cotxos, els renous i poc més! la ciutat que va veure i de la que va quedar entusiasmat l’Arxiduc és la ciutat que encara avui podem gaudir…

ComparteixTweet about this on TwitterPrint this pageShare on FacebookEmail this to someone