Animació amb “stop motion” a 4t d’eso

Els alumnes de 4t d´ESO han començat a experimentar amb l´animació stop motion durant les classes de l´assignatura de Visual i Plàstica amb uns resultats realment sorprenents.
Aquesta iniciativa tracta d´introduir als alumnes de 1er, 3er i 4t d´ESO en l´experiència de la animació stop motion, dotant-los d´uns coneixements i unes eines útils que, al marge de la seva connotació artística, són perfectament aplicables a la resta d´assignatures del currícul-lum d´ESO.

Tots nosaltres, professors i pares d´alumnes, hem crescut veient dibuixos animats a la televisió i el nostre contacte amb l´animació ha estat sempre desde el punt de vista de l´entreteniment. Ens sèiem davant els nostres televisors cada tarda a gaudir d´aquella màgia sense reparar ni tan sols en com aconseguien fer moure coses que en realitat no existien. Els nostres alumnes, ara, seran capaços de crear aquells dibuixos animats.Per altra banda, existeixen estudis recents que demostren que aquesta tecnologia té un enorme potencial educatiu i que la seva aplicació a les aules pot esser tremendament beneficiosa per l´aprenentatge dels nostres alumnes.

El “Educational Review Psychology” en el seu estudi  “Animation as an Aid to Multimedia Learning”  parla de com pot resultar molt beneficiosa l´animació en estudiants en aspectes com la memòria o l’atenció.

Esperam que disfruteu tant com noltros amb les seves creacions que podeu veure en aquest enllaç:
http://visualiplastica-svpaul.blogspot.com.es/
ComparteixTweet about this on TwitterPrint this pageShare on FacebookEmail this to someone