TAFONA DE SON TORRELLA (3r i 4t EP)

Dia 23 de març els alumnes de 3r i 4t d’EP vàrem anar a visitar la tafona de Son Torrella. Ens varen explicar com es fa l’oli,com funcionaven les màquines antigament. Son Torrella és una possessió. Son Torrella en principi era d’una familia mallorquina. Hi viven els amos,cuidaven les cases i les terres.Els senyors anaven 1o2 vegades a l’any.

COM FEIEN L’ OLI

Diuen l’oliva de la Serra de Tramutana. Collien l’oliva d’enterra per que ja era madura .La trasportaven a Son Torrella dins sacs per fer l’oli.Utilizaven l’oli per cuinar, fer sabo , per sabo,per engrassar màquines i per fer llum.

BODEGUES MACIÀ BATLE

A les bodegues Macià Batle vàren aprende com es fa el vi. Del raïm dels ceps de Mallorca Hi ha 3 tipus de vi: blanc,rosat i negre .Segons la seva maduració pot ser : jove,creança o reserva .El vi el guarda en botes en roure o en botelles.

ComparteixTweet about this on TwitterPrint this pageShare on FacebookEmail this to someone