Sortida a MENUT (5e i 6e EP)

Descripció general: la finca pública de Menut, mont d’utilitat pública, va ser adquirida per l’Estat i posteriorment va ser transferida a la Comunitat Autònoma de les Illes Balears (CAIB). Es tracta de la primera finca pública de la CAIB, declarada l’any 1927, juntament amb la finca pública de Binifaldó. La finca compta, a més, des dels anys 40 amb el viver forestal de Menut, utilitzat per fer repoblacions amb plançons autòctons. Ha estat declarada refugi de caça, pe r la qual cosa s’hi prohibeix qualsevol modalitat cinegètica.

Superfície: 358,84 hectàrees.

Situació: es troba ubicada al municipi d’ Escorca, al sector central de la serra de Tramuntana, dins la vall de Lluc, a l’àmbit del Paratge natural de la Serra de Tramuntana.

Com arribar-hi: l’accés principal a la finca és la carretera Ma-10 de Lluc a Pollença. Google maps

La Xarxa Forestal promou activitats per sensibilitzar en els valors i la importància dels boscos i fomentar la cultura del risc d’incendi (prevenció i autoprotecció).

Aquestes iniciatives s’impulsen des del servei de Gestió Forestal i Protecció del Sòl i de l’Ibanat , amb el suport dels agents de medi ambient, afavorint la transmissió dels seus coneixements i experiències sobre els espais forestals (alzinars, pinars, ullastrars, garrigues, …) i recolzant iniciatives de defensa del patrimoni forestal.

 

ComparteixTweet about this on TwitterPrint this pageShare on FacebookEmail this to someone